From This, To That!

Mandy:
 

-Jag tror hon blev arg, sa Joe.
De tittade på varandra och började skratta högt.
 
Klockan ringde kvart i 6 på morgonen. Mandy suckade. Hon hade inte sovit speciellt mycket under natten. Hon hade mest legat vaken och funderat på vad som skulle hända under morgondagen, och när hon väl somnat så hade hon bara drömt en massa madrömmar, som till exempel att när hon kom till skolan så såg alla ut som den där jävla Jake. Alla såg ut som honom och pratade som honom. Hon rös. 
Efter att ha legat och sträckt sig i en kvart så gick hon upp mot spegeln. Håret var ännu en gång lockigt och nu hade hon lyckats få stora mörka ringar under ögonen.
-Mandy, sa hon till sig själv, vi har mycket att göra.
Hon sminkade sig i nästan 40 minuter (var av 20 minuter gick åt att fixa med hennes trötta ögon) och sedan plattade hon det långa håret, vilket tog något av en evighet då det bara var några centimeter ovanför naveln.
Hon skulle precis till att välja kläder när hon såga tt klockan redan var 07.15. Hennes buss gick om 45 minuter och hon hade varken valt kläder eller ätit frukost. Hon beslöt sig för att ta sina korta favoritshorts och en grå magtröja med amerikanska flaggan på. Men nu var det bråttom. Hon hade lite drygt en kvart på sig att äta frukost och att ta sig ner till bussen. Usch, hon skulle behöva ta bussen! Nej, hon ahde ingen tid att tycka synd om sig själv. Hon tog på sig sina mörkblåa pumps och sprang över till köket i Joes hus. Hon brydde sig itne om att ta av sig skorna, eftersom att det var så bråttom. När hon kom in i köket fick hon en smärre chock. På köksbordet stod en liten låda och en lapp.
 
"Godmorgon sömntuta!
Jag listade ut att du skulle försova dig och jag jobbar,
men jag har gjort i ordning lite frukost åt dig! Om du
kommer upp i tid imorgon kanske du kan få dem varma.
 
Kram, Joe
PS. Öppna kylen!"
 

Mandy öppnade lådan och i där låg några stekta pannkakor med sirap och på sidan om fanns en kniv, en gaffel och en servett. Hon stängde lådan och gick till kylskåpet. Där stod en välkyld flaska med färskpressad apelsinjuice. Mandy blev så otroligt glad, så hon tog lappen och en bläckpenna som låg på köksbordet och skrev "TACK" med stora bokstäver och lät lappen ligga kvar på bordet. 
Hon packade ner frukosten och sprang till busshållsplatsen. Hon tog upp mobilen och såg till sin lättnad att klockan bara var 07.55. När bussen sedan kom så såg hon att hon var den första att gå på bussen. Av någon mystisk anledning var hon inte förvånad. Busschauffören hälsade glatt och Mandy log lite lätt som svar. Hon gick med tunga steg längst bak i bussen och satte sig ner. 
-Gud så skönt! Tänkte hon. Nu kunde hon äta i lugn och ro utan att någon skulle stirra konstigt på henne.
6809115193_9491347b7c_z_large

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0